АГФ
Асоциация на Геодезическите Фирми

Асоциация на Геодезическите Фирми

Геодезически фирми в твоя регион

Геодезисти
Начало -> Новини -> Работна седмица на FIG 2015 в София

Работна седмица на FIG 2015 в София

Тази година Работната седмица на Международната федерация на геодезистите (FIG) ще се проведе от 17-21 май, 2015 г. в НДК, гр. София. (http://www.fig.net/fig2015/).

В рамките на международното събитие 900 участници от цял свят ще представят над 420 доклада по теми за геодезията, геоматиката, кадастъра и картографията.

Двете съпътстващи изложби на Работната седмица – технологична и картографска могат да бъдат видени безплатно в деня на отворените врати 20 май – сряда от 8:30 до 18:30 часа.

 

Пълната програма на събитието се намира на:

http://www.fig.net/resources/proceedings/fig_proceedings/fig2015/techprog.htm

Преди събитието, главният мениджър на организацията Луиз Фриис-Хансен посети България и проведе няколко срещи във връзка с домакинството на българската столица. Фриис-Хансен проведе няколко срещи с инж. Ангел Янакиев - председател на КИГ и председател на Конференцията 2015 г. и с инж. Златан Златанов, член на УС на КИГ, организатор на Конференцията 2015 г.

Според ръководството на FIG се очаква към 1 000 делегати от страни по целия свят да вземат участие в събитието през 2015 г., тъй като Конгреса на FIG 2014г., който се проведе в Куала Лумпур - Малайзия, а 2016 г. ще бъде проведен в Крайстчърч, Нова Зеландия. Поради отдалечеността на двете страни - Малайзия и Нова Зеландия, ръководството на FIG мисли, че много делегати ще предпочетат да дойдат само в България, още повече, че страната ни е членка на Европейския съюз и географското и положение е по-централно. На работната седмица през 2015 г. в София ще бъде и първата мащабна изява на новоизбраното ръководство на FIG. Ето защо събитието тази година е много важно за FIG, подчерта г-жа Хансен.